Gradonačelnik čestitao Mejdiju Sulejmaniju na osvojenom prvom mjestu na Solo guitarist festival

17.12.2021. Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u Gradskoj vijećnici primio istaknutog gitaristu Mejdija Sulejmanija povodom osvojenog prvog mjesta na međunarodnom Solo guitarist festival za autorsko djelo pod nazivom „1984“.

Image for news

Gradonačelnik je čestitao Sulejmaniju na ostvarenom rezultatu i naglasio da je ovim potvrdio da se radi o jednom od trenutno najznačajnijih i najboljih gitarista u BiH i regiji.

„Mi vrednujemo svakog vrijednog i mladog čovjeka, posebno one koji promovišu Distrikt. Nadamo se da će u vremenu u kojem je pred nama doći do izražaja još više njegova sposobnost kreiranja vlastitih umjetničkih djela i nastaviti promovisati Distrikt i BiH“, kazao je Kadrić.

Sulejmani je naglasio da će se i dalje truditi kako bi sa svojim postupcima i uspjesima osvjetlao obraz Brčkog, ali i porodice i svih onih koji ga cijene i poštuju.

„Meni je zadovoljstvo što mogu svoj grad predstaviti u najboljem svjetlu i ovo nije samo moj uspjeh, nego ovo je uspjeh svih nas i našeg grada na koji sam ponosan“, kazao je Sulejmani.

Mejdi je trenutno jedan od najaktivnijih gitarista u BiH koji sarađuje s mnogim poznatim bh. zvijezdama.