Gradonačelnik i članovi Vlade sa građanima obilježili Međunarodni praznik rada

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić danas je obišao izletište u Breziku, Bijeloj, Rašljanima i izletište Ficibajer u Brčkom kao i Službu hitne pomoći, vatrogasnu jedinicu i Policiju Brčko distrikta BiH. Na određenim destinacijama gradonačelniku su se pridružili i šef Odjeljenja za javnu bezbjednost Bogdan Bratić, te šef Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju Miroslav Geljić koji su iskoristili priliku i čestitali Međunarodni praznik rada.

Image for news

Gradonačelnik je istakao važnost ovakvih posjeta, ali i podsjetio na značajnost Međunarodnog praznika rada.

"Radnička prava su temelj našeg društva i obaveza svake vlasti je da se brine o dostojanstvu i dobrobiti radnika. Nastavit ćemo raditi na unapređenju uslova rada i stvaranju okruženja u kojem svaki građanin može ostvariti svoje potencijale. Distrikt mora biti mjesto gdje građani mogu ostvariti svoju budućnost kako mladi ne bi napuštali svoje domove u potrazi za poslom i egzistencijom”, kazao je gradonačelnik.

On je istakao i važnost razvijanja turizma, te naglasio da Distrikt ima velike potencijale za napredak u toj oblasti.

“To su mjesta koja otkrivaju jednu dimenziju potencijala za jačanje turizma u Distriktu, ali ujedno i put ka unapređenju ekonomije i otvaranju novih radnih mjesta. Distrikt nudi raznolike prirodne ljepote koje mogu privući brojne posjetioce", kazao je Nišić.

Prilikom obilaska Službe hitne pomoći, vatrogasne jedinice i Policije Brčko distrikta BiH, gradonačelnik je istakao važnost njihovog rada i u vremenu praznika.

“Ovi službenici su kamen temeljac naše sigurnosti i blagostanja. Njihova predanost poslu omogućava građanima da se osjećaju zaštićeno i sigurno. Nadam se da ćemo nastaviti ulagati u njihovu opremu, obuku i bolje uslove rada kako bismo ojačali njihovu sposobnost da odgovore na sve izazove koje mogu da se pojave”, istakao je gradonačelnik.