Главни координатор Владе на отварању привредно-туристичке манифестације „Кобасица фест 2024“

Главни координатор Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Жељко Антић данас је присуствовао отварању привредно-туристичке манифестације „Кобасица фест 2024“ коју организује „Воћни клуб“ из Брчког. Манифестација је окупила око 20 учесника из БиХ и региона на којој су посјетиоци имали прилику да уживају у разноврсној понуди производа као што су кобасице, кулен, сир, ракија, вино и други производи.

Image for news

Главни координатор Владе казао је да је ово једна од манифестација која доприноси развоју привреде и туризма у Дистрикту.

„Овакве и сличне манифестације су од изузетног значаја за Брчко дистрикт БиХ јер пружају прилику да се промовишу и наши локални производи и произвођачи чиме директно доприносимо развоју нашег привредног и туристичког потенцијала. Вјерујемо да ће овај фестивал постати кључни догађај у нашем календару који ће привлачити све више посјетилаца и учесника из цијелог региона“, казао је Антић.

Координатор „Воћног клуба“ Саво Лукић нагласио је да је „Кобасица фест“ идеална прилика за локалне произвођаче да размијене искуства са колегама из региона.

„С поносом представљамо богату понуду традиционалних производа који су уједно и дио богате гастрономске понуде нашег краја. Настојаћемо да сваке године обогатимо садржај и привучемо још већи број посјетилаца и излагача како бисмо ојачали нашу заједницу и промовисали нашу културну баштину“, казао је Лукић.

Манифестацију „Кобасица фест 2024“ отворио је предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић.