Glavi koordinator Vlade ugostio učesnike turnira veterana u malom fudbalu

10.6.2019. Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić ugostio je danas u Gradskoj vijećnici takmičare turnira veterana u malom fudbalu koji se ovog vikenda održava u Brčko distriktu BiH u okviru manifestacije „Susret s Evropom“. Prijemu su prisustvovali organizatori turnira, predstavnici UG „Raja sa Ficibajera“ kao i predstavnici UG „Veteran“ s Ficibajera, NK „Čelik“ (SR Njemačka) i UG „Bordo-bijeli veterani i prijatelji“ (veterani FK „Sarajevo“).

Image for news

Sead Šadić, glavni koordinator Vlade, rekao je da Vlada Brčko distrikta BiH godinama unazad podržava ovu aktivnost. „Bilo nam je značajno da smo se mogli pohvaliti uspjesima koje su ostvarili fudbalski klubovi u našoj lokalnoj zajednici. Riječ je o uspjehu ŽFK ‚Lokomotiva‘, koji je osvojio drugo mjesto u Kupu BiH. S neizvjesnošću iščekujemo i nedjeljnu utakmicu u kojoj će se FK ‚Jedinstvo‘ boriti za plasman u prvu ligu Republike Srpske. Vjerujem da će tradicija ovakvih druženja veterana i sportskih susreta biti nastavljena i u budućnosti“, dodao je Šadić. 

Mirsad Fazlagić, proslavljeni fudbaler FK „Sarajevo“, rekao je da je tradicija druženja fudbalskih klubova „Jedinstvo“ i „Sarajevo“ započela prije mnogo godina, a samim tim i razmjena iskustva između igrača kao i prijateljstvo dva grada. „Peti put sam u Gradskoj vijećnici u Brčkom. Raduje me što se ponovo vidim s prijateljima i posebno me veseli što su predstavnici vlasti u gradu prepoznali pozitivne strane našeg druženja“, dodao je Fazlagić.

Predsjednik UG „Raja s Ficibajera“ Mirza Abadžić u ime organizatora je istakao da su ranijih godina u Brčko dolazili i prijatelji iz Ptuja i Banske Bistrice, koji su, kako je istakao, nažalost, ove godine bili spriječeni. „Cilj našeg okupljanja, osim druženja i ljubavi prema fudbalu, jeste i promovisanje ideje Brčko distrikta BiH kao multikulturalne zajednice, spajanje ljudi i ideja“, zaključio je Abadžić.