Fikreta Husić Miss Brčko distrikta BiH

9.3.2012. Na izboru za „Miss Brčko distrikta za Miss BiH 2012“, koji je u okviru obilježavanja 12. godišnjice Brčko distrikta BiH održan u hotelu „Jelena“ u Brčkom, titulu najljepše osvojila je Fikreta Husić. Za prvu pratilju izabrana je Vedrana Živanović dok je mjesto druge pratilje pripalo Radi Mirković. U konkurenciji među trinaest takmičarki titulu Miss fotogeničnosti za 2012. godinu ponijela je Zorana Kovačević, Miss medija je Kristina Martinović a Miss šarma Milenka Ivanović.

Image for news

 

2012-03-09-Izbor_za_Miss

Izbor za najljepšu djevojku Brčko distrikta otvorio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr sci Miroslav Gavrić koji je ujedno bio i član žirija. „Slaviti a ne biti u lijepom društvu nije slavlje, stoga smo Izbor za Miss Brčko distrikta BiH integrisali u program obilježavanja godišnjice Brčko distrikta BiH“, rekao je gradonačelnik Gavrić koji je svim djevojkama poželio mnogo sreće u daljem takmičenju.

2012-03-09-Izbor_za_Miss-3

Prvoplasirane djevojke stekle su pravo učešća za kasting Miss Republike Srpske i Miss Federacije BiH, dok se pobjednica direktno plasirala na izbor za Miss Bosne i Hercegovine za Miss svijeta .

2012-03-09-Izbor_za_Miss-4

Program Izbora za Miss Brčko distrikta uljepšali su mali manekeni od tri do trinaest godina i plesači Plesnog studija „Sebastijan“ iz Brčkog te Plesni klub „Fashion“ a prisutnima su se predstavile manekenke Modne agencije „ABC-models“ iz Sarajeva.

2012-03-09-Izbor_za_Miss-5

Medijski pokrovitelji manifestacije su: RTV Hit, TV BN, BDC televizija, TV Slobomir, Radio Brčko i Radio Bobar te portal Infobrčko, koji već duži niz godina podržavaju ovaj projekat. Pokrovitelj je Vlada Brčko distrikta BiH.

2012-03-09-Izbor_za_Miss-6