ETT studijsko putovanje na temu Upravljanje otpadom, Brisel 17 – 19. juni 2013. godine

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini organizuje ETT studijsko putovanje na temu Upravljanje otpadom koje će se održati u Briselu, od 17. do 19. juna 2013. godine.
Cilj ovog studijskog putovanja je da se prezentuje EU politika o upravljanju otpadom predstavnicima lokalnih i regionalnih administracija koje dolaze sa zapadnog Balkana. Upravljanje otpadom, raspolaganje i recikliranje otpada, posebno kućnog otpada, važan je izazov u narednim godinama. Administrativne kapacitete i kapacitete provođenja zakona na Zapadnom Balkanu treba u velikoj mjeri ojačati. Lokalni i regionalni nivoi imaju značajnu ulogu u ovoj tematici.
Uz opće informacije o funkcionisanju i odlučivanju u EU, ovo studijsko putovanje će, također, pokriti politike EU o upravljanju otpadom kao i regionalnim i lokalnim najboljim praksama o tom pitanju.
Ovo studijsko putovanje bit će organizovano u saradnji sa Komitetom regija (CoR). Učesnici će imati priliku da se sretnu s članovima CoR-a koji rade na pitanjima okoline i vanjskih odnosa.
Ciljna grupa ovog studijskog putovanja su predstavnici lokalne i regionalne administracije u zemljama zapadnog Balkana (Albanija, BiH, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Srbija). Službeni jezik skupa je engleski, tako da je obavezno aktivno poznavanje engleskog jezika.
Prijava se sastoji od ispunjene aplikacione forme, pisma interesa i biografije (CV). Učesnici trebaju osigurati CV i pismo motivacije (opis završenih studija, stručna iskustva i kako će širiti informacije primljene tokom studijskog putovanja). U prilogu ovog dopisa se nalaze dnevni red studijskog putovanja kao i aplikaciona forma.
Rok za dostavljanje prijava je do 12. maj 2013. godine na adresu: DELEGATION-BIH-TAIEX@eeas.europa.eu
Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju.
S poštovanjem!