Ekipa OK „Mladost“ se vakcinisala i dala doprinos u prevenciji širenja pandemije

20.8.2021. U Omladinskom centru u Brčkom članovi Odbojkaškog kluba Mladost Brčko danas su primili vakcinu protiv COVID-19 i time dali svoj doprinos u prevenciji širenja pandemije istovremeno omogućivši i učešće u daljnjim takmičenjima.

Image for news

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić izrazio je zadovoljstvo zbog vakcinacije članova OK „Mladost“ posebno jer, kako je istakao, radi se o timu koji se proteklih godina pokazao i kao uspješan sportski kolektiv.

„Ovaj današnji čin članova OK „Mladost“ šalje poruku svim građanima da način njihovog zdravog života, sportskog rezultata i onoga što je u ovom trenutku nama jako bitno jeste prevencija da zajednički možemo pobijediti ovu pandemiju kako bi se što prije vratili sportskim dvoranama i velikim uspjesima brčanske odbojke“, istakao je Šadić.

Kapiten OK „Mladost“ Brčko Almir Čolo je u svojoj izjavi medijima kazao da su se na ovaj potez odlučili prije svega radi zaštite od potencijalnog obolijevanja i sprečavanja daljnjeg toka zaraze.

„Odlučili smo se kolektivno vakcinisati kako bismo olakšali sebi i treninge, putovanja te igranja na evropskim utakmicama. Pozivam sve ljude da se vakcinišu kako bi zaštitili sebe i spriječili daljnje širenje zaraze“, kazao je Čolo.