Edukacija aplikanata Programa samozapošljavanja u Brčko distriktu BiH

8.10.2014. Danas je u prostorijama Omladinskog centra u Brčkom, povodom realizovanja Programa samozapošljavanja na prostoru Brčko distrikta BiH, za sve aplikante započela edukacija na ovu temu, na kojoj je prisustvovao šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Damir Bulčević koji je ovom prilikom svim učesnicima uputio riječi podrške i savjete pri pokretanju vlastitog biznisa.

Image for news
Prema njegovim riječima, Vlada Brčko distrikta BiH edukaciju provodi u saradnji sa USAID-ovim GOLD projektom, čije je trajanje predviđeno od 8. do 14. oktobra nakon čega će komisija pokrenuti proceduru ocjenjivanja biznis planova, te će se najboljim kandidatima pružiti prilika da pokrenu svoj biznis.
"Raduje me da u Brčkom postoje mladi ljudi koji žele da pokrenu vlastiti biznis kako bi sami kreirali svoju budućnost, to nam je osnov da u budžetu za 2015. godinu osiguramo dodatna sredstva za ove namjene", istakao je Bulčević, dodajući da je pokazana velika zainteresovanost za ovaj program što dokazuje i 115 prijavljenih osoba.
Svi polaznici, pojasnio je šef resornog odjeljenja, imat će priliku da steknu nova znanja o knjigovodstvenom, pravnom i finansijskom vođenju svojih poslovnih inicijativa kako bi na kvalitetan način upravljali svojim budućim biznisom.

2014-10-08-Edukacija_aplikanata_programa_SZ-2
Iz budžeta Distrikta u ove svrhe, osigurana su sredstva u visini od  410.000 KM, dok je maksimalan iznos koji se može ostvariti po jednoj ideji 20.000 KM.
Potencijalni kandidati iskazali su zadovoljstvo ovim programom, naglasivši da im ovaj Vladin projekat puno znači te da će njima u budućem radu, kao i cijeloj zajednici, biti od koristi s obzirom da se otvara mogućnost dodatnog zapošljavanja.