Drugi sastanak MORGA-a u Šidu

Druga po redu sjednica Međuopćinske radne grupe za zaštitu životne sredine i upravljanje rizicima održana je 21. februara 2017. godine u sali Skupštine općine Šid. Sjednici su prisustvovali predsjednik Općine Šid Predrag Vuković, načelnik Općinske uprave i projekt menadžer Romko Papuga, predstavnici Radne grupe iz Bosne i Hercegovine, kao i članovi MORG-a, koju čine predstavnici svih sremskih općina i institucija iz ove oblasti. Sastanak su propratili svi lokalni mediji.

Image for news

 

2017-02-27-Sjednica_MORG-2

Tom prilikom je prvo usvojen zapisnik sa prethodne sjednice, a potom je izvjestilac Bora Obradović održao trening članova MORG-a u oblasti upravljanja rizicima kroz nadležnosti na nivou lokalnih samouprava s prikazom Projektnog zadatka za izradu plana aktivnosti u vanrednim situacijama odbrane od poplava. Međuopćinska radna grupa usvojila je okvirne teme treninga koji će u oblasti upravljanja rizicima omogućiti bolji pristup vanrednim situacijama.

Uslijedila je konstruktivna rasprava eminentnih stručnjaka, a iskazani prijedlozi će unaprijediti rezultate rada MORG-a.

„Umrežavanje ljudi, transfer znanja, brza, hitna reakcija, sve aktivnosti koje su neophodne s ciljem sprečavanja vanrednih situacija su ključne”, istakao je predsjedavajući MORG-a Tomislav Janković.