Delegacije Vlade i Skupštine obišle infrastrukturne radove u Rašljanima

2.2.2018. Delegacije Vlade Brčko distrikta BiH na čelu sa gradonačelnikom Sinišom Milićem i Skupštine Brčko distrikta na čelu sa predsjednikom Esedom Kadrićem obišle su danas radove na značajnim infrastrukturnim projektima u Mjesnoj zajednici Rašljani. Oni su se na licu mjesta uvjerili u dinamiku i tok radova na sanaciji šteta od poplava kao i izgradnji školske sale.

Image for news

„ Vlada je kreditom Svjetske banke izdvojila oko1,5 milion konvertibilnih maraka za sanaciju putnih komunikacija na ovom području kao i drugim radovima na utvrđivanju zaštitnih pojasa u koritu rijeke. Radi se o obimnim radovima na području Rašljana, Islamovca i Bijele kojim se saniraju posljedice od katastrofalnih poplava iz 2014. godine. Intervenisali smo nedavno u ovoj mjesnoj zajednici i proglašavanjem stanja elementarne nepogode kako bismo zaštitili objekte i druga materijalna dobra na ovom području gdje su se pojavila klizišta. Svjedoci smo i početka radova na izgradnji školske dvorane u vrijednosti od 320 000 KM“, istakao je gradonačelnik Siniša Milić.

Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH izrazio je zadovoljstvo tokom radova i istakao političko opredjeljenje za ravnomjeran razvoj i ulaganje u sva područja u Brčko distriktu BiH.

Obilasku infrastrukturnih radova prisustvovali su i mnogobrojni članovi Vlade i poslanici u Skupštini kao i mještani Mjesne zajednice Rašljani.