Članovi rukovodstva Atletskog saveza BiH na prijemu u Vijećnici

13.3.2015. Povodom održavanja Prvenstva BiH u krosu ovog vikenda u Brčkom, članovi rukovodstva Atletskog saveza BiH sastali su se danas s gradonačelnikom Distrikta dr. Antom Domićem i upoznali ga sa ovim velikim sportskim događajem. Naime, takmičenje prvenstva BiH u krosu najavljeno je za subotu, 14. marta 2015. u 12.00 sati na Stadionu „Jugović“ kod Pirometala, a u sklopu je Programa obilježavanja 15. godišnjice Brčko distrikta BiH.


Image for news

2015-03-13-Prijem_Atletskog_Saveza_BiH-1

Tokom sastanka u Gradskoj vijećnici, potpredsjednica Atletskog saveza BiH Đurđica Rajher i predsjednik Atletskog kluba Brčko Borislav Đurđević također su predočili gradonačelniku idejno rješenje kojim bi mogao biti osiguran povratak atletike u škole kao bazičnog sporta.

Dr. Domić je sastanak ocijenio jako uspješnim te istakao da su razmijenjeni korisni prijedlozi kao i idejno rješenje na osnovu kojeg bi se mogli stvoriti preduslovi da djeca i mladež treniraju sportske discipline u polju atletike. „To je vrlo značajno za nas i u bliskoj budućnosti ćemo se potruditi da stvorimo uslove za atletičare kako bi oni koji se žele baviti ovom vrstom sporta mogli na adekvatan način trenirati.“

2015-03-13-Prijem_Atletskog_Saveza_BiH-2

Organizatori očekuju da će ovogodišnje prvenstvo u Brčkom biti do sada najbolje te ističu da su uložili dosta truda i energije. „Imamo veliki odziv klubova i očekujemo oko 100 takmičara. Pozivam sve građane da dođu na stadion kod Pirometala i da pogledaju takmičenje koje će trajati od 12.00 do 15.00 sati”, poručio je Borislav Đurđević, predsjednik Atletskog kluba „Brčko“.

Organizatori ovog velikog sportskog događaja, na kojem će učešće uzeti veliki broj sportista, jesu atletski savezi BiH i Republike Srpske te Atletski klub „Brčko“.

2015-03-13-Prijem_Atletskog_Saveza_BiH-4