CIVITAS Ljetna skola 2016.

30.6.2016. Brčko distrikt i ove će godine biti domaćin Ljetne škole, petodnevnog edukativno-zabavnog programa za učenike osnovnih i srednjih škola istaknuto je nakon današnjeg sastanka gradonačelnika Brčko distrikta BiH dr. Ante Domića i predstojnika Odjela za obrazovanje Boška Stojkovića s predstavnicom CIVITAS-a u BiH Ivanom Kešić.

Image for news

Naime, uz potporu Ureda gradonačelnika i Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta ovaj program za 350 sudionika iz 35 lokalnih zajednica u BIH organiziraju Obrazovni centar za demokraciju i ljudska prava CIVITAS i Ured za odnose s javnošću Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država.

Program ljetne škole čine tri komponentne osmišljene na način da kod učenika razviju znanja i vještine aktivnog sudjelovanja u procesima javnog odlučivanja i stavove odgovornih građana posvećnih rješavanju problema javne politike u zajednici.

Prvu komponentnu programa čine radionice koje su za učenike osnovnih škola pripremljene prema modulu "Prevencija vršnjačkog nasilja" a za učenike srednjih škola "Volonterizam, radne vještine i zapošljavanje". Kao krajnji rezultat rada učenici će ponuditi konkretne modele i politike koje mogu realizirati oni sami, njihove škole i zajednice kako bi se riješili problemi koje su prepoznali u osiguravanju sigurnog i zdravog odrastanja, volonterskog rada i zapošljavanja mladih.

Uz radionice za učenike je pripremljen i sportsko-zabavni program, a kako bi se zahvalili domaćinima kampa sudjelovati će u akcijama društveno-korisnog rada u zajednici, što čini preostale dvije komponente programa. Otvaranje kampa zakazano je za 12. srpnja 2016. godine.

DSC_0202