Četrnaest Brčaka krenulo na Biciklistički maraton Brčko – Srebrenica

10.7.2015. Jutros je četrnaest Brčaka u organizaciji Sportskog društva "Distrikt" krenulo na četvrti po redu Biciklistički maraton Brčko – Srebrenica. Nakon što su obišli spomenike Armije Republike BiH i HVO-a u centru grada, ispred Gradske vijećnice pozdravili su ih zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Esed Kadrić s nekoliko članova Vlade i zvaničnika.

Image for news
Prema riječima učesnika Seada Šadića, Brčaci već četvrtu godinu zaredom organizuju i realizuju biciklistički maraton dodajući da im je cilj da se ne zaborave stradanja koja su se dogodila tokom proteklog rata u Srebrenici, ali da svakako na ovakav način svima šalju i poruku mira.
2015-07-10-Biciklisticki_maraton-ispracaj-2
"U Konjević Polju susrest ćemo se sa biciklistima iz Bihaća i zajedno se uputiti ka Potočarima. Tu će nas dočekati i učesnici Marša mira 2015 među kojima se nalazi oko 200 Brčaka. Zahvaljujemo se Vladi Brčko distrikta BiH na pomoći. Također, na ovogodišnjoj saradnji želimo se zahvaliti pripadnicima Policije Brčko distrikta BiH, CJB Bijeljina, a isto tako na poseban način građanima koji su sami pritekli u pomoć", istakao je Šadić.
Zamjenik gradonačelnika Esed Kadrić je izjavio da je ovo još jedan pokazatelj Brčko distrikta BiH kao zajednice koja nastoji da njeguje toleranciju, suživot i da se protivi svakom pokušaju diskriminacije po bilo kojem osnovu.
"Ono što se događalo na prostoru Srebrenice je vjerojatno rezultat mržnje, netolerancije i takve pojave se moraju iskorijeniti. Mislim da je Brčko distrikt BiH najbolji primjer svima drugima kako se može skupa funkcionisati, živjeti, uvažavati i samo tako osigurati bolja i prosperitetnija budućnost", poručio je zamjenik gradonačelnik Esed Kadrić.