Čestitka maturantima

16.5.2022. Poštovani maturanti!
Svim maturantima srednjih škola u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine upućujemo najiskrenije čestitke povodom uspješnog završetka srednjoškolskog obrazovanja.
Onoga trenutka kad ste završili ovaj stepen obrazovanja, dragi maturanti, praktično ste zakoračili u svijet odraslih i pred vama stoji mnoštvo izazova.

Image for news

Vjerujemo da ste zajedničkim naporima s vašim profesorima, vašim roditeljima te drugaricama i drugarima iz školskih klupa u proteklim srednjoškolskim danima stekli dovoljno znanja i vještina da potkovani znanjem i samopouzdanjem samouvjereno krenete dalje u život kao odrasli ljudi.

Kao i sve generacije prije vas, dragi naši maturanti, vjerujemo da nikada nećete zaboraviti te divne školske dane, lijepe i manje lijepe trenutke đačkog druženja.

Vama koji ćete nastaviti dalje školovanje želimo da upišete željene fakultete, a onima koji će potražiti posao želimo da do radnog mjesta na kojem će se moći u potpunosti ostvariti dođu što prije.

Svim brčanskim maturantima želimo da svoju budućnost grade u svom gradu gdje su se rodili, gdje su se školovali i stekli prijatelje za cijeli život. Sve ono što rade i grade sadašnje generacije u Brčko distriktu BiH samo će tako imati puni smisao i značaj.

        

 

Zamjenik gradonačelnika                                                                            Gradonačelnik

           dr. Anto Domić                                                                                     Esed Kadrić