Čestitka gradonačelnika povodom Svjetskog dana učitelja

5.10.2021. Poštovani učitelji, nastavnici, profesori,

Image for news

Potpisivanjem UNESCO-ve Preporuke o statusu učitelja na dan 5. oktobar 1966. godine, svjetski kalendar postao je bogat za veliki datum koji se u svijetu obilježava kao Svjetski dan učitelja. Naime, ova preporuka je jedan od najvažnijih dokumenata u području obrazovanja, stručnog usavršavanja, rada kao i prava, odgovornosti i života svih učitelja.

Vi, naši učitelji, nastavnici, profesori, nosite veliku odgovornost i ulažete svakodnevne napore kako bi učenici stekli neophodno znanje, vještine i savladali gradivo koje će ih izgraditi u uspješne osobe. Vi ste oni koji učenicima dajete materijal kako bi skrojili svoj put, radeći zajedno s njima pri svakom pokretu i dajući im motivaciju za svojim usavršavanjem.

U posljednjih godinu i po suočili smo se s teškim okolnostima koje je izazvala pandemija u obrazovanju naše djece, ali svojom velikom voljom, radom, trudom, predanošću pokazali ste da i u nepredviđenim i teškim okolnostima postoji način da se uradi ono najbolje i da za prenošenje i usvajanje znanja ne postoji nijedna prepreka.

Pokazali ste da je znanje moć i mnogo ste uspjeli, suočivši se s potpuno novim koracima i pravcima koje ste morali preduzeti usljed pandemije.

Za znanje i kvalitete kojima učite naše učenike, upućujem vam zahvalu i čestitam vaš dan – sretan 5. oktobar!

 

                                                                            GRADONAČELNIK

                                                                                                             Esed Kadrić