„Čarolijom boja i riječi“ otpočelo ovogodišnje obilježavanje godišnjice Brčko distrikta BiH

5.3.2011. U okviru već tradicionalnog festivala „Dječja mašta može svašta“ u foajeu Doma kulture upriličena je manifestacija pod nazivom „Čarolija boja i riječi“, koja se također održava već sedmu godinu u sklopu Programa obilježavanja godišnjice Brčko distrikta BiH.

Image for news
Ova manifestacija nagrađuje najuspješnije likovne i literarne stvaraoce iz 15 osnovnih škola distrikta. U ime pokrovitelja, Vlade Brčko distrikta BiH, portparol Mara Simikić je pozdravila sve nagrađene učenike i izrazila zadovoljstvo što iz godine u godinu ova manifestacija privlači sve više učesnika, na kojoj mogu posebno nadareni učenici da pokažu svoja umijeća i poželjela da još dugo traje. Nagrađene učesnike konkursa pozdravio je i umjetnički direktor Dječjeg festivala Jovan Adamov, koji je izrazio zadovoljstvo što se festival uzdigao do nivoa jednog od najznačajnijih festivala u regionu. On je istakao da organizatori svake godine nastoje da naprave pomake i da ovu prateću manifestaciju obilježavanja godišnjice distrikta pretvore u zasebnu priredbu za talentovanu djecu koja su predvodnici svoje generacije i generator perspektive na ovim prostorima.

Poseban ton „Čaroliji boja i riječi“ dali su učenici Osnovne muzičke škole iz Brčkog koji su izveli za nagrađene mlade likovnjake i literate kompozicije slavnih kompozitora. Organizatori Festivala „Dječji kulturni centar“ iz Bijeljine su i njima i njihovim profesorima dodijelili zahvalnice.