Ambasadorica Kraljevine Norveške Vibeke Lilloe u posjeti Distriktu

28.1.2014. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Norveške u BiH Vibeke Lilloe i njenu zamjenicu Mariam Nakvi te je razgovarano o svim specifičnostima ove lokalne zajednice, samom osnivanju Distrikta, trenutno aktuelnim događanjima, a bilo je riječi i o perspektivi borbe protiv kriminala i korupcije i drugih važnih pitanja koja se tiču Brčko distrikta BiH.

Image for news
„U današnjem razgovoru dotakli smo se vrlo važnih projekata koji se rade ovdje u Brčkom u saradnji sa Vladom Kraljevine Norveške. Razgovarali smo o saradnji Crvenog krsta Brčko distrikta BiH koji, uz pomoć Ambasade Norveške, realizuje niz projekata kao što su Spasilačka jedinica i projekat Žene preduzetnice“, istakao je gradonačelnik Domić.

2014-01-28-Ambasadorka_Kraljevine_Norveske_u_posjeti_Gradonacelniku2

„Ovdje smo došli kako bi bolje upoznali kakvo je stanje u politici, ekonomiji, ali i u društvu. Pratimo ostalu norvešku pomoć, kao što je rad deminera na ovim prostorima, također smo sufinansirali projekat u Crvenom krstu koji se odnosi na spasilačku službu. S gradonačelnikom smo razgovarali o mogućnosti proširenja tog projekta jer nas uvijek zanimaju dobre ideje za saradnju“, naglasila je Lilloe u svome obraćanju novinarima.
Nakon sastanka s gradonačelnikom posjeta je nastavljena u Skupštini Distrikta, gdje se ambasadorica Kraljevine Norveške, Njena ekselencija Vibeke Lilloe sastala sa ostalim zvaničnicima Distrikta.