Ambasadorica Francuske u BiH posjetila Brčko distrikt BiH

10.2.2021. U nastupnoj posjeti Brčko distriktu BiH danas je boravila novoimenovana francuska ambasadorica u BiH Christine Toudic koja se u Gradskoj vijećnici, zajedno sa supervizorom za Brčko Michaelom Scanlanom, sastala sa zvaničnicima Brčko distrikta BiH.

Image for news

Sastanku su prisustvovali Esed Kadrić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, Anto Domić, zamjenik gradonačelnika, Siniša Milić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH, i Ivo Filipović, zamjenik predsjednika Skupštine.

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH upoznali su Nj. e. ambasadoricu Toudic sa specifičnostima Brčkog kao lokane zajednice i vrijednostima koje se njeguju na ovom multietničkom području.

Predstavljeni su i značajni projekti na kojima će biti akcenat aktuelne vlasti u Brčkom poput izgradnje mosta na rijeci Savi, kvalitetnog upravljanja otpadom, sistema za prečišćavanje otpadnih voda te veliki projekat rekonstrukcije „Luke Brčko“ i plovnosti rijeke Save.

Ambasadorica Toudic izrazila je zadovoljstvo dobrodošlicom u Brčko i istakla da je, nakon Sarajeva, Brčko prvi grad koji je posjetila. Ona je izrazila spremnost za saradnju sa Brčko distriktom BiH u smislu projekata i novih investicija te saradnje u oblasti kulture i obrazovanja.