Razgovarano o preduzetim aktivnostima u vezi s memorandumom na unapređenju poslovnog ambijenta Distrikta

27.6.2013. Na sedmom susretu radnih grupa "Memoranduma o zajedničkom djelovanju na unapređenju privrednog okruženja u Brčko distriktu BiH" usvojen je poslovnik o radu.

Image for news
Ovom prilikom, gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić je istakao da je imao veća očekivanja od postojećih, ali imajući u vidu probleme i objektivne i subjektivne prirode dosadašnji učinak je prihvatljiv, naglašavajući nastojanja za konkretnim prijedlozima u rješavanju postojećih prepreka koje koče privredni razvoj.
2013-06-28-Aktivnosti_u_vezi_memoranduma-2
"Na nivou Vlade zadužili smo radne grupe da naprave analizu zakonskih rješenja i da se ubrzanim tempom počnu otklanjati vidljive barijere u privrednom funkcionisanju", rekao je gradonačelnik Domić.
Milena Mitrović, predsjednica Upravnog odbora Privredne komore istakla je da je predložena intenzivnija povezanost sa stavkama predviđenim akcionim planovima i aktivnije učešće na izradi zacrtanih ciljeva jer pojedine radne grupe nemaju evidentne rezultate. Pored toga, iskazana je namjera da se u skorije vrijeme organizuje sastanak s privrednicima i Odjeljenjem za stručne i administrativne poslove na temu javnih nabavki.
"Cilj je dosadašnju saradnju s domaćim privrednicima poboljšati u smislu osnaživanja domaćih privrednih subjekata kako bi se intenzivnije angažovali i uzeli udjela u zajedničkom otklanjanju svih postojećih prepreka", naglasila je Mitrovićeva.
2013-06-28-Aktivnosti_u_vezi_memoranduma-3
Radna grupa za poljoprivredu ima obavezu da ubrzo organizuje sastanak s otkupljivačima žitarica kako bi se dogovorila cijena otkupa i uskladištenja istih, jer je trenutna cijena žitarica preniska.