Na redovnom sastanku potpisnika Memoranduma o zajedničkom djelovanju na unapređenju poslovnog ambijenta Brčko distrikta BiH donesen Poslovnik o radu


6.6.2013. Dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, održao je danas sastanak s predstavnicima Vlade, Skupštine, Privredne komore, Udruženja poslodavaca i Sindikata Distrikta te je razgovarano o toku aktivnosti na poboljšanju stanja u privredi ove lokalne zajednice i donesen je Poslovnik o radu.


Image for news
Ovim poslovnikom uređuje se način rada radnih grupa imenovanih odlukom gradonačelnika. Pet formiranih radnih grupa odnose se na oblast institucionalnog jačanja u službi razvoja privrede, poljoprivrede, komunalne djelatnosti, urbanizma i ekologije, reforme propisa i javne uprave te radna grupa za oblast obrazovanja.

2013-06-06-Poslovnik_o_radu_na_unaprdjenju_poslovnog_ambijenta-2

Iskazana je odlučnost i namjera od strane prisutnih predstavnika brčanske vlasti, Sindikata i Privredne komore u smislu pojednostavljenja procedura, povoljnijih zakonskih okvira, što bi omogućilo stvaranje pretpostavki za povoljniji privredni ambijent u Distriktu s ciljem bržeg zapošljavanja, kao i stvaranja povoljnije privredne atmosfere.

Već krajem juna najavljen je ponovni sastanak na koji će radne grupe doći s konkretnim prijedlozima mjera koje treba uraditi u smislu fokusiranja na postupak koordinacije uz obavezan pregled provedenih aktivnosti na mjesečnom nivou.