Održana tiskovna konferencija prigodom obilježavanja 52. Smotre znanstveno-tehničkog stvaralaštva mladih u BiH


31. 5. 2013.

Šefica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje u Vladi Brčko Distrikta BiH Mara Matkić sa dopredsjednicima Udruge za znanstveno-tehnički odgoj mladih u BiH upriličila je danas tiskovnu konferenciju za medije prigodom održavanja 52. Smotre znanstveno- tehničkog stvaralaštva mladih koja se po drugi put obilježava u Brčko Distriktu BiH.


Image for news
Ovom je prigodom Nijaz Brajlović kazao da će na ovoj do sada najvećoj smotri, znanstvenoga i tehničkog stvaralaštva mladih BiH, u natjecanju sudjelovati 330 djece iz cijele BiH, 213 profesora iz 131 škole, a ukupno će biti prezentirano 420 radova od kojih će najbolji biti nagrađeni.
Zahvalnost na potpori Vladi Brčko Distrikta BiH, kao i značaju ovakve manifestacije iskazala je i Elvira Šišić, dopredsjednica Udruge za znanstveno-tehnički odgoj mladih u BiH.
„Na ovaj način se putem mjerodavnih institucija i kadrova pravilno ulaže u razvitak, odgoj i osposobljavanje mladih, koji sutra trebaju biti okosnica cjelokupnog društva u BiH“, dodala je Šišićeva.
Mara Matkić je naznačila da ova manifestacija ima višestruk značaj, ali da je svakako u prvom planu iskazivanje talenta i umijeća iz Bosne i Hercegovine, ali i pokazivanje široj javnosti onog što su svojim znanjem, trudom i radom stekli i učenici iz Brčko Distrikta BiH.