Seminar o procesu davanja odgovora na Upitnik Evropske komisije za službenike Brčko distrikta BiH u Brčkom 31.05.2013. godine

U Brčkom se 31.05.2013. godine u okviru projekta koji finansira Evropska unija u okviru podrške Bosni i Hercegovini u procesu Evropskih integracija održava seminar o procesu davanja odgovora na Upitnik Evropske komisije
 
Učešće na seminaru uzet će predstavnici organa uprave i institucija Brčko distrikta BiH delegirani od svojih pretpostavljenih a koji će učestvovati na davanju odgovora iz Upitinika Evropske komisije.
 
Dizajniran prema potrebama predstavnika organa uprave i institucija Brčko distrikta BiH, neke od tema koje će biti obuhvaćene seminarom su:
  • Upitnik Evropske komisije  kontekstu evropskih integracija
  • Analiza procesa pripreme odgovora na Listu pitanja EK za poglavlja 5 i 27
  • Iskustva Makedonije u procesu davanja odgovora na Upitnik EK
  • Iskustva Srbije u procesu davanja odgovora na Upitnik EK.
Svi sudionici obuke će dobiti koristan stručni informativni paket koji će predstavljati adekvatan uvod za sve službenike koji će učestvovati na davanju odgovora iz Upitinika Evropske komisije u djelokrugu svojih nadležnosti.
 
Sama obuka je besplatna za sve sudionike i predstavlja vid tehničke pomoći koja se u procesu pridruživanja Evropskoj uniji  pruža Bosni i Hercegovini.