Gradonačelnik Brčko distrikta BiH ugostio ekipe Košarkaškog kluba „Lavovi“ Brčko i Košarkaškog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda

02.12.2016. U prostorijama Gradske Vijećnice gradonačelnik Brčko distrikta BiH ugostio je ekipe Košarkaškog kluba „Lavovi“ Brčko i Košarkaškog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda. Povod ove posjete je održavanje drugog turnira za predpionire koji će se održati 3. decembra (subota), pod nazivom „Košarka za prijateljstvo“.

Image for news
2016-12-02-Posjeta_kosarkasi-2
„Zadovoljstvo mi je što sam imao priliku da ugostim najmlađe košarkaše beogradskog KK Crvena zvezda, kao i domaćine turnira košarkaše KK Lavovi Brčko. Čast mi je uvijek, ukoliko smo u prilici, da organizujemo jedno sportsko druženje koje razvija prijateljstvo i druženje među mladim sportistima. Želim da pohvalim i domaćina ovog turnira KK Lavovi Brčko zbog organizacije ovog turnira“, izjavio je mr. sc. Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.
2016-12-02-Posjeta_kosarkasi-3
Gradonačelnik je također pozvao i sugrađane da posjete salu Tehničke škole i prisustvuju ovom turniru.
 
„Zahvaljujem gradonačelniku na toploj dobrodošlici i nadam se da će ovaj turnir za djecu donijeti samo fina prijateljstva, lijepo druženje i da ćemo u budućnosti nastaviti saradnju s KK Lavovi Brčko i naravno Brčko distriktom BiH“, rekao je Aleksandar Čolović, trener KK „Crvena zvezda“.
On je također rekao da „Crvena zvezda“ ima puno gostovanja i da su se vrlo rado odazvali na poziv organizatora ovog turnira.
2016-12-02-Posjeta_kosarkasi-4 
Boško Vukadinović, trener KK „Lavovi“ Brčko, izrazio je zahvalnost Vladi Brčko distrikta BiH kao pokrovitelju turnira, gradonačelniku Miliću, kao i na ukazanoj pomoći u realizaciji ovog turnira.
„Siguran sam da ćemo u subotu imati priliku da uživamo u majstorijama malih košarkaša koji će biti budućnost košarkaškog sporta, ne samo naših klubova nego i šire. Nadam se da će nam Vlada Brčko distrikta BiH pružiti podršku i ubuduće u realizaciji ovog turnira kako bismo na kvalitetan način djeci pružili priliku da se bave sportom“, dodao je Vukadinović.

Kao uvertira turniru večeras će se od 20.00 sati u sali Druge osnovne škole održati prijateljska utakmica između „Lavova“ i „Crvene zvezde“.
2016-12-02-Posjeta_kosarkasi-5

Turnir je na programu u subotu, 3. 12. 2016. godine u dvorani Tehničke škole. Pored KK klubova „Lavovi“ i „Crvena zvezda“, učestvuju i klubovi „Sloboda“ iz Tuzle, „Bosna“ iz Kalesije, „Feniks Basket" Bijeljina i „Nova Gradiška“ iz Hrvatske.
Svečano otvaranje turnira zakazano je za 14.00 sati, a otvorit će ga gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.