Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić otvorio 10. Međunarodni sajam pčelarstva, pčelarskih proizvoda i opreme

8.9.2016. U organizaciji lokalnih udruženja pčelara i uz učešće brojnih izlagača iz zemlje i regije danas je na Trgu mladih u Brčkom gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić svečano otvorio 10. Međunarodni sajam pčelarstva, pčelarskih proizvoda i opreme.

Image for news

Sajam pčelarstva u našem gradu je okupio 54 izlagača koji na štandovima nude med iz vlastite proizvodnje, ali i brojne druge pčelinje proizvode u namjeri da se građanima daju mogućnosti kupovine kvalitetnog i stručno ocijenjenog meda.

2016-09-08-Otvoren_Sajam_pcelarstva-11 

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik dr. Anto Domić istakao je da je podršku u organizaciji sajma dala i Vlada Brčko distrikta BiH prepoznajući namjeru pčelara da razvijaju pčelarstvo kao privrednu granu.
 
„U proteklih desetak godina napravili su ogroman iskorak u razvoju ovog sajma, a svake godine imamo sve bolju posjećenost. Sve je to važno da se sajam i očuva, ali i da bude prepoznat po značaju u širem okruženju“, rekao je dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dodajući da se uvode i novi sadržaji kontrole kvaliteta meda.

2016-09-08-Otvoren_Sajam_pcelarstva-6

2016-09-08-Otvoren_Sajam_pcelarstva-1

2016-09-08-Otvoren_Sajam_pcelarstva-2

2016-09-08-Otvoren_Sajam_pcelarstva-3 

„Ovo je deseti, jubilarni sajam. Ulažemo trud da bude na zadovoljavajućem nivou i mislim da smo to dostigli. Ova godina je bila loša s obzirom na to da zavisimo od vremenskih uslova, ali ipak mislim da imamo kvalitetan med ovdje, na području Brčkog”, rekao je predsjednik Udruženja pčelara „Matica”, Brčko, Nikola Kerezović.

Deseti Međunarodni sajam meda u Brčkom trajat će tri dana na glavnom brčanskom trgu gdje građani imaju priliku kupiti najkvalitetniji med.

2016-09-08-Otvoren_Sajam_pcelarstva-10