Gradonačelnik dr. Anto Domić prisustvovao blagoslovu novoizgrađenog spomenika poginulim braniteljima u Župi Poljaci

29.8.2016. U Poljacima je jučer upriličena svečanost povodom otvaranja spomenika poginulim i umrlim braniteljima iz proteklog rata koja je započeta svetom misom, a nastavljena blagoslovom novoizgrađenog spomenika i polaganjem vijenaca.

Image for news
Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić prisustvovao je jučerašnjem događaju i prilikom otvaranja spomenika u Župi Poljaci naglasio da je ovaj spomenik u čast i sjećanje branitelja ovog kraja ali i branitelja 108. HVO brigade te svih Hrvata koji su dali svoje živote braneći ovaj prostor. On je također napomenuo kako ovaj spomenik predstavlja samo jedan u nizu spomenika koji se grade poginulim braniteljima.
 
„Kao gradonačelnik Brčko distrikta BiH zalagao sam se na jednak način za rješavanje statusa braniteljske ili boračke populacije bilo kojeg naroda i mislim da tu nije bilo nikakve diskriminacije“, poručio  je dr Domić.

DSC_0410 

DSC_0460

Pozdravljajući sve prisutne poslanik u Skupštini Brčko distrikta BiH Ivo Filipović istakao je da je amandman za izgradnju spomenika tehnički stavio u skupštinsku proceduru uz punu saglasnost i podršku gradonačelnika dr. Ante Domića.
 
Današnju ceremoniju blagoslova spomenika koji je izgrađen na crkvenom zemljištu i sveto misno slavlje predvodio je župnik Župe Poljaci velečasni Mato Majić.