SIM turneja radosti posjetila Brčko: Svojim prisustvom mališane počastio gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.

9.6.2016. Danas je u Brčkom na stadionu malih sportova Blatuša održana SIM turneja radosti odnosno takmičenje u najsimpatičnijoj igri za mališane – između dvije vatre, kao uvertira za početak Sportskih igara mladih. Svojim prisustvom mališane je počastio gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.

Image for news
2016-06-09-SIM_turneja-1
 
„Hvala vam što ste došli u Brčko i drago mi je da vas vidim u tako velikom broju. Želim vam da pobijedite te da se kvalifikujete dalje jer je druženje super. Također, sve vas pozivam da učestvujete i 31. jula, jer kao što je moto bio prošle godine – Igre su zakon!”, naglasio je gradonačelnik dr. Anto Domić u svom obraćanju.
 
Naime, sportska priča u Bosni i Hercegovini, šeste BH Telecom Sportske igre mladih i ovog ljeta uljepšat će raspust brojnim mališanima širom Bosne i Hercegovine.
 
„U proteklih pet godina družili smo se sa 137.256 mališana iz gotovo svih krajeva Bosne i Hercegovine, a ove godine planiramo povećati taj broj jer će Sportske igre mladih obići 30 gradova. Već sutra smo u Tomislavgradu, prvi put, i upravo zato, izabrali smo da u ovom gradu bude otvorenje Igara. Dana, 31. jula ponovo smo u Brčkom kada će mališani imati priliku da se takmiče u različitim sportovima. Najbolji na takmičenju u Brčkom putovat će krajem augusta na finalno takmičenje u Sarajevo, a ukoliko pobjede i u Sarajevu, imat će priliku otputovati na Međunarodno finale Sportskih igara mladih u Splitu, što je sigurno veliki motiv mališanima”, kazala je Ena Jažić, PR menadžerica Sportskih igara mladih.
2016-06-09-SIM_turneja-5
2016-06-09-SIM_turneja-2
 
Najmlađi bh. sportisti – djevojčice i dječaci, imat će priliku takmičiti se u 10 sportova kao što su: fudbal, rukomet, košarka, tenis, stoni tenis, odbojka, atletika, odbojka na pijesku, šah te igra između dvije vatre, u dvije starosne kategorije: 2001. godište i mlađi te 2005. godište i mlađi.
 
Pokrovitelj Sportskih igara mladih u Brčkom je Vlada Brčko distrikta BiH, a njihova karakteristika jeste da su potpuno besplatne te da se „igrati” može svako. Igre su organizovane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske fudbalske federacije i Olimpijskog komiteta BiH. Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života.
Prijave su otvorene do početka održavanja Igara u Brčkom i svi koji žele biti dio najljepše sportske priče, mogu se prijaviti na broj telefona 033 / 711-930 ili putem web stranice www.igremladih.ba. Više informacija o Igrama možete dobiti i putem Facebook stranice Igara.
 
U saradnji s Košarkaškim savezom i USAID-om, Igre promovišu projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport.
2016-06-09-SIM_turneja-4
2016-06-09-SIM_turneja-6