Čelnici Brčko distrikta BiH na radnom sastanku s prvim zamjenikom visokog predstavnika u BiH i supervizorom za Brčko

8.3.2016. Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH i supervizor za Brčko gospodin Bruce G. Berton sastao se prilikom današnjeg boravka u Brčkom na 16. godišnjici Distrikta s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH dr. Antom Domićem i zamjenikom gradonačelnika Esedom Kadrićem, kao i čelnicima Skupštine Brčko distrikta BiH Đorđom Kojićem i Ademom Ribićem.

Image for news

2016-03-09-Supervizor_Barton_u_posjeti-2

U izjavi za medije supervizor je prethodno naglasio da će od lidera Brčko distrikta BiH zatražiti informacije u vezi s funkcionisanjem Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH.

„Na ovom sastanku namjeravam da zatražim informacije dokle se došlo s aktivnostima kako bi Vlada i Skupština mogle da funkcionišu na odgovarajući način i da još jedanput pozovem na dijalog. Očekujem od lidera Brčko distrikta BiH da učine ono što od njih očekuju svi građani, a to je da postignu kompromis i napredak. Kompromis je uvijek bio moguć u Brčkom, a vjerujem da ga je i sada moguće postići“, poručio supervizor za Brčko Bruce G. Berton neposredno prije sastanka održanog u Vijećnici.

„U Brčko distriktu BiH je svaka odluka koja se donosi teška odluka koja podliježe kritikama i sistemskoj analizi i to je plod naše različitosti. Ovdje žive tri konstitutivna naroda i nacionalne manjine i to je plod toga što uvažavamo drugo i drugačije i naše opredijeljenosti da želimo donijeti one odluke koje ćemo sigurno i provoditi“, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.