Javni poziv za dodjelu jednokratne pomoći za rješavanje socijalnog statusa radnika koji su radili u ODP „Interplet“ Brčko

11.11.2015. Javnim pozivom Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH pozivaju se radnici koji su radili u ODP „Interplet“ Brčko da podnesu prijavu za dodjelu jednokratne pomoći za rješavanje socijalnog statusa u skladu s Odlukom o kriterijima i procedurama za utvrđivanje prava i visine sredstava za dodjelu jednokratne pomoći.

Riječ je o radnicima kojima je utvrđeno i priznato pravo potraživanja na osnovu neisplaćenih plata i otpremnina u sljedećim postupcima:
-  u stečajnom postupku, broj spisa: 96 0 ST 006371 07 ST
-  u likvidacionom postupku, broj spisa: 096-0-L-07-000001
- u parničnom postupku pred nadležnim sudom, a u vezi s likvidacionim i stečajnim postupkom nad ODP „Interplet“ Brčko, povezani s gore naznačenim stečajnim i likvidacionim postupkom.
Javni poziv objavljuje se na službenoj internet stranici Vlade Brčko distrikta BiH (www.bdcentral.net), oglasnoj ploči Vlade Brčko distrikta BiH i putem „Radio Brčkog“ i traje 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja, odnosno od 11. 11. do 26. 11. 2015.  godine  do  15.00 sati.
Više o kriterijima možete pogledati na linku ispod