Gradonačelnik ugostio kadetskog i omladinskog šahovskog prvaka BiH, osmogodišnjeg Slobodana Pištalovića

10.9.2015. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić primio je danas u Gradskoj vijećnici osmogodišnjeg dječaka Slobodana Pištalovića, prvaka BiH u šahu u kategoriji do 8 godina i predsjednika Šahovskog kluba „Velemajstor“ iz Brčkog, njegovog trenera Sandra Marka Mikanovića.

Image for news

U razgovoru s dr. Domićem Slobodan je istakao da pohađa treći razred osnovne škole, da je šah počeo igrati od svoje četvrte godine, a šahovske osnove naučio je od brata i sestre koji su dosta stariji od njega.
Osvojivši prvo mjesto na turniru osnovnih škola Brčko distrikta BiH 2014. godine primijećen je njegov talent te je pozvan u školu šaha “Velemajstor” koja ga je trenirala i pripremala za predstojeća takmičenja. Od 16. do 19. maja 2015. godine osvojio je kadetsko i omladinsko prvenstvo BiH u Neumu i time stekao titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

2015-09-10-Gradonacelnik_primio_Slobodana_Pistalovica-2
Tokom današnjeg susreta predstavio je gradonačelniku dosadašnja postignuća i brojna osvojena priznanja, naprimjer prvo mjesto na kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske u kategoriji do 8 godina te prvo mjesto na Sportskim igrama mladih u Bijeljini.
U opuštenom razgovoru o njegovom odrastanju i nadanjima gradonačelnik Domić čestitao je Slobodanu na dosadašnjim rezultatima i poželio sve najljepše prilikom budućih takmičenja te je iskazana namjera da mu se u skladu s mogućnostima pomogne u vezi sa skorijim odlaskom na evropsko prvenstvo u Poreč.
Prema riječima trenera Sandra Marka Mikanovića današnji susret s gradonačelnikom predstavlja nadu i podstrek za nastavak daljnjeg rada s mladim nadama Brčko distrikta BiH.

2015-09-10-Gradonacelnik_primio_Slobodana_Pistalovica-3
2015-09-10-Gradonacelnik_primio_Slobodana_Pistalovica-4