Sutra svečano otvaranje izložbe Međunarodne simpozij radionice “Sava 2014“ i samostalne izložbe autorice Samije Mašić

16.12.2014. U Umjetničkoj galeriji Brčko distrikta BiH sutra, u 18.00 sati, bit će upriličeno svečano otvaranje izložbe Međunarodne simpozij radionice “Sava 2014“ kao i samostalne izložbe Samije Mašić, dobitnice “Zlatne palete 2013”, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Image for news

Marina Trogrlić, kustosica Umjetničke galerije Brčko distrikta BiH, izjavila je novinarima da će dobitnica Zlatne palete na prošlogodišnjoj simpozij radionici Samija Mašić za samostalnu izložbu u čast tom priznanju predstaviti 18 slika i 15 skulptura uz vrlo zanimljiva djela.
"Tokom otvaranja izložbe bit će dodijeljena i Zlatna paleta najuspješnijem sudioniku ovogodišnje radionice, koja će pripasti akademskom kiparu iz Visokog Alenu Đindi", kazala je Trogrlićeva te napomenula da je to samostalna izložba koja će se naredne godine održati u Umjetničkoj galeriji Brčko distrikta BiH.

2014-12-16-Izlozba_dobitnice_simpozij_radionice_Sava-1

Prema njenim riječima, već tradicionalno, i ove godine gost simpozij radionice je Sonja Petrović iz Šapca, a izložba će biti otvorena do 30. januara 2015. godine kako bi Brčaci i tokom nadolazećih praznika imali priliku posjetiti Galeriju i uživati u izvanrednim izložbama.