Profesionalne vatrogasne jedinice Odjeljenja za javnu sigurnost izvele pokaznu vježbu spašavanja od požara

25.11.2014. U sklopu realizacije godišnjeg Plana rada Odjeljenja za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH danas je u brčanskoj Gimnaziji „Vaso Pelagić“ organizovana pokazna vježba spašavanja od požara.

Image for news
Ovaj odabir lokacije za izvođenje vježbe je zbog velikog broja učenika kao i zbog samog pristupa i prilaza objektu, objasnio je Ljuban Ilić, šef Odsjeka za zaštitu od požara i spašavanje Vlade Brčko distrikta BiH.
"Saznavši da ova škola u svom planu već ima određeni plan za evakuaciju, isti smo do kraja uredili i uz vježbu gašenja požara proveli i vježbu evakuacije u kojoj su učestvovala dva odjeljenja učenika ove škole", izjavio je Ilić, dodajući da je planirano da se na proljeće napravi cjelovita vježba evakuacije u Gimnaziji nastavnog osoblja sa učenicima.

 

2014-11-25-Pokazna_vjezba_SZS-3

Prema riječima komandira Vatrogasne jedinice Brčko Senada Kamenjaševića, prilikom današnje taktičko-pokazne vježbe pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice vidljivo je da su ubrzo, po dojavi, vatrogasci izašli na mjesto događaja te izvršili evakuaciju zajedno sa upravom škole, zatim pristupili lokalizaciji požara i na kraju likvidaciji.
„Ovom vježbom smo željeli pokazati svu spremnost pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice kako bi eventualne greške koje su nastale tokom vježbe otklonili u budućem radu“, naglasio je Kamenjašević.

2014-11-25-Pokazna_vjezba_SZS-4

2014-11-25-Pokazna_vjezba_SZS-1