Šef Odjeljenja za komunalne poslove prisustvovao na finalnoj konferenciji projekta Evropske unije – EUSESBI u Sarajevu

12.11.2014. U Sarajevu je u ponedjeljak, 10. novembra 2014. godine, održana finalna konferencija projekta koji finansira Evropska unija – EUSESBI.

Image for news

Projekat proistekao iz dvogodišnjeg rada EUSESBI "Industrijska zona Brčko" preuzet je kao model za prezentaciju kojoj je, između ostalih zvaničnika, prisustvovao i Sead Šadić, šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH.
Finalna konferencija je pružila priliku za osvrt na dosadašnje aktivnosti i zaključke, ali i sumiranje rezultata provođenja projekta EUSESBI tokom protekle dvije godine. Konkretno, naglasak finalne konferencije je stavljen na napredak koji su postigle ciljane općine/opštine kada se radi o osiguravanju lokacija za dobru poslovnu infrastrukturu, bilo da se radi o poslovnim zonama, poljoprivrednim ili industrijskim parkovima.
Konferencija je, također, bila prilika da se naglasi važnost kontinuiranih napora lokalne zajednice na unapređenju okruženja za razvoj biznisa, putem osiguravanja podsticaja, infrastrukturne i administrativne podrške, što u konačnici doprinosi stvaranju prijateljskog okruženja za poslovanje malih i srednjih preduzeća, privatnih preduzetnika i međunarodnih investitora.