Nastavak 25. vanredne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH: razmatrano stanje vodostaja rijeka i trenutna situacija u vezi s obilnim padavinama

30.4.2014. U trećem nastavku 25. vanredne sjednice razmatran je izvještaj Odjeljenja za javnu sigurnost i Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlade Brčko distrikta BiH, a u vezi s trenutnim vodostajem rijeka i stanjem obilnih padavina koje je dovelo do plavljenja bujičnih rječica na prostoru Brčko distrikta BiH.


Image for news
Prema podacima prikupljenim u prethodna dva dana, usljed daljnjih kišnih padavina, uočen je porast nivoa rijeke Save kao i porast rijeke Tinje, dok je zbog plavljenja privrednih parcela u pogon puštena i Crpna stanica "Đurići".
Utvrđivanju i sanaciji posljedica od poplava moći će se pristupiti tek po povlačenju i uspostavljanju redovnog stanja, pri čemu je na sjednici konstatovano da je dokumentaciju neophodno potkrijepiti sa video i foto dokumentacijom. Tokom prazničnih dana, kada je prema meteorološkim prognozama najavljeno još padavina, svi članovi Vlade Brčko distrikta BiH složili su se da je u tom periodu također neophodno osigurati kontinuirano praćenje situacije i izlazak dežurne ekipe na teren.
Nastavak 25. vanredne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH najavljen je za ponedjeljak, 5. maja 2014. godine, s početkom u 8.00 sati u prostorijama Gradske vijećnice.