Одржана конференција за штампу у вези са Одлуком о разрјешењу дужности шефа Владиног Одјељења за привредни развој, спорт и културу

3.1.2014. Градоначелник Брчко дистрикта БиХ др Анто Домић је на данашњој конференцији за новинаре уприличеној на захтјев већег броја новинара у вези са Одлуком о разрјешењу дужности шефа Одјељења за привредни развој, спорт и културу у Влади Брчко дистрикта БиХ Мустафе Нуковића, казао да је до те одлуке дошло због незадовољавајућег стања у привреди током 2013. године.

Image for news
"Протекла година пропраћена је растом броја незапослених људи, повећањем људи на Заводу за запошљавање а смањењем броја запослених лица, као и недостатком инвестиција и програма који би покренули привредно дјеловање у Брчко дистрикту БиХ, на шта сам током  године у више наврата указивао и тражио извјесне промјене и учинак. Имајући у виду да је потребно и неопходно промптно дјеловати, процијенио сам да са господином Нуковићем нећемо моћи реализовати наше циљеве и ријешио сам да га замијеним, а као градоначелник Брчко дистрикта БиХ овлашћен сам да тражим најбоља рјешења како бисмо постигли најбоље резултате", нагласио је др Домић.
Он је додао да је претходно о томе информисан Одбор Странке демократске акције те да им је послао писмо у којем је образложио свој поступак, као и да очекује да се достави приједлог кандидата за ту позицију.
Одговарајући на питања новинара градоначелник је објаснио да је прије доношења одлуке консултовао Странку демократске акције те да је заједно са предсједником Одбора СДА господином Кадрићем направио разговор са господином Нуковићем у петак и саопштио им своју намјеру, а након тога одржан је састанак и са Клубом посланика СДА када им је та одлука и потврђена.
Градоначелник је још навео да ће се наставити разговори са свим представницима политичких странака како је и договорено на састанцима Скупштинске већине о начину рада сваког члана Владе с циљем побољшања и функционисања рада Владе Дистрикта, а јавност ће о исходима и свим донесеним одлукама бити благовремено информисана.