Izvršena primopredaja završenih radova na sanaciji objekata u Šatorovićima i Boderištu

13.02.2023. Povodom sanacije objekata koje podrazumijevaju rekonstrukciju krova na JU XV. osnovna škola Šatorovići i rekonstrukciju mjesnog ureda i ambulante u Boderištu, danas je izvršena primopredaja završenih radova, a radi se o projektu Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine na koji je, krajem 2021. godine, apliciralo Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH za sanaciju spomenutih objekata.

Image for news

 „Odjeljenje za raseljena lica je u saradnji sa JU XV. osnovna škola Šatorovići apliciralo i prošlo na javnom pozivu Federalnog ministarstva za izgradnju i obnovu vjerskih, poljoprivrednih, privrednih i društvenih objekata u mjestima povratnika. Vrijednost projekta iznosi oko 60.000,00 KM, u čemu je Vlada Distrikta učestvovala sa 10%, a ostatak učešća je imalo Federalno ministarstvo. Danas vršimo i primopredaju završenih radova na sanaciji mjesnog ureda i ambulante u Boderištu koji su finansirani na isti način“, istakao je v. d. šefa Odjeljenja Vedad Zeherović.

Direktor JU XV. osnovna škola Šatorovići Adnan Kurtalić istakao je važnost apliciranja na ovakve projekte.

„Na staroj školi je kompletno zamijenjena krovna konstrukcija, urađena je nova drvena građa, crijep, novi oluci, potkovi, čime je završena prva faza. Naredna faza koju planiramo je izmjena elektro i vodoinstalacionih radova, odnosno vodova instalacije i zamjena prozora, vrata, odnosno stolarije. Imamo planove da uvedemo informatičke radionice, đačku kuhinju, likovni atelje. Zahvalni smo Odjeljenju i Ministarstvu na realizaciji projekta i nastavit ćemo aplicirati na ovakvim i sličnim projektima“, izjavio je Kurtalić.