Kadrić i Savić razgovarali o budućoj saradnji Distrikta i Općine Lopare

13.06.2022. Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u Gradskoj vijećnici upriličio prijem za načelnika Općine Lopare Radu Savića i direktora Doma zdravlja Lopare Želimira Neškovića nakon čega je održan sastanak na temu pružanja podrške i buduće saradnje Distrikta i Općine Lopare.

Image for news

Prijemu su također prisustvovali glavni koordinator Vlade Željko Antić, šef Odjeljenja za komunalne poslove Majazudin Vehabović i šef Odjeljenja za javne poslove Ratko Stjepanović.

Gradonačelnik Kadrić kazao je da je izuzetno bitno stvarati i njegovati dobre odnose s drugim lokalnim zajednicama, a naročito s onim koje su blizu Distrikta.

Prisutni su razgovarali o sličnostima i razlikama u obrazovnim i zdravstvenim sistemima te je načelnik Savić prisutne upoznao s planiranim projektima u općini Lopare koji se tiču putne infrastrukture između Distrikta i Lopara.

Kadrić je kazao da će Brčko distrikt BiH pružiti podršku u provođenju projekata, s obzirom da se radi o putnoj komunikaciji do Tuzle, koju koristi i veliki broj stanovnika Distrikta.

Načelnik Savić i direktor Nešković zahvalili su se gradonačelniku Kadriću i njegovim saradnicima na prijemu kazavši da se ovim sastankom potvrđuje i jača dobra saradnju s Distriktom.